Palets bretons - bretaňské sušenky od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Ušleháme (např. v robotu) žloutky s cukrem, přidáme změklé máslo, pak mouku s práškem a solí. Záleží na správném množství prášku, aby sušenky nebyly tuhé, ani jím nebyly cítit. I soli je třeba dát dostatek. Poměrně měkké těsto uformujeme pomocí fólie do válečků silných dva centimetry. Dáme zatuhnout do lednice (vydrží i 2 dny). Krájíme kolečka silná půl centimetru a klademe na pečící papír dosti od sebe, nabudou. Vyjde na dva plechy. Pečeme 15-20 minut na 170 stupňů dozlatova. Sušenky jsou trvanlivé.

Komentáře a dotazy…