Čokoládová hvězda

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Máslo, cukr, vanilk.cukr a sůl utřeme do pěny. Potom zašleháme jedno vejce po druhém. Kakao smícháme s perníkovým kořením, prdopr a moukou. Prosijeme a zamícháme do pěny. Formu tvaru hvězdy dobře vymažeme tukem a nalijeme do ní těsto. Pečemeve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Na posledních 20 minut můžeme dort přikrýt pečícím papírem. Upečenou hvězdu opatrně vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Hvězdu vodorovně rozpůlíme. Mandlové lupínky nasucho dozlatova orestujeme. 50g čokolády nastrouháme na hoblinky.Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Horní díl korpusu potřeme čokoládovou polevou. Pistácie nahrubo nasekáme a spolu s mandlemi a čokoládovými hoblinkami je dobře přitiskneme do středu hvězdy. Necháme v chladu ztuhnout. Mezitím namočíme želatinu. Třešně scedíme a necháme okapat. Potom zbylou čokoládu nahrubo nasekáme nebo nastrouháme na struhadle. Smetanu vyšleháme dotuha. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a zamícháme do šlehačky. Přidáme čokoládu a třešně a uložíme do chladničky. Vychlazenou šlehačku rozetřeme na spodní díl korpusu, necháme trochu ztuhnout a přikryjeme horním dílem. Dort, před podáváním, uložíme na 30 minut na chladné místo. Místo třešní můžeme do náplně zamíchat jiné kompotované ovoce - např. borůvky, jahody, višně. Nebo můžeme použít zmrazené ovoce. Na hvězdě dobře vyniknou i kousky čerstvých pomerančů.

Komentáře a dotazy…