Chlebový kvas

Autor receptu: Martin75 (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Příprava: Tmavý chléb nakrájíme na kostičky, dáme ho do trouby a opečeme bez tuku nasucho. Opečený chléb vložíme do kastrolu a zalijeme vařící vodou. Přikryjeme poklicí a necháme ustát. Pak tekutinu slijeme, přidáme do ní droždí, cukr, mýtu peprnou, zakryjeme ubrouskem nebo plátýnkem a necháme na teplém místě asi 5 až 6 hodin kvasit. Po zkvašení přecedíme nápoj do lahví, do každé přidáme několik opraných spařených rozinek, láhev dobře zazátkujeme a uložíme na 2 až 3 dny do chladu. Tento nápoj je velice vhodný zvláště v horkých letních dnech.

Komentáře a dotazy…