Chleba z remosky

Autor receptu: Uzzi1 (356 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Do mísy vsypeme mouky, přidáme sůl, droždí a jednu lžičku kmínu a promícháme. Přidáme ocet a vodu a promísíme v řidší těsto. Lehce poprášíme hladkou moukou, zakryjeme mísu utěrkou a necháme kynout 15 hodin. Pak znovu promísíme, opět lehce zaprášíme moukou a necháme kynout ještě půl hodiny. Remosku necháme 10 minut předehřát, vyklopíme do ní těsto, posypeme zbytkem kmínu a pečeme 55 minut. Dřevěnou špejlí vyzkoušíme, zda se nám těsto nepřichytává, případně ještě pár minutek dopečeme. Hotový chleba vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Pekla jsem v remosce s teflonovou úpravou o průměru 24 cm.

Komentáře a dotazy…