Chléb Focaccia

Autor receptu: CJay (19 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

V míse propracujte mouku a sůl, udělejte uprostřed směsi důlek. Nasypte do důlku cukr a droždí a opatrně zalijte vodou. Nechte odstát dokud se nevytvoří kvásek. Na kvásek nalijte 2 lžice oleje a vařečkou míchejte směs kvásku a oleje a postupně ji rozšiřujte do mouky. Těsto propracujte dokud nebude hladké. Nalijte do čisté nádoby 1/2 lžičky oliv. oleje, vložte do ni těsto a převalte ho ať se olej dostane na vrch. Přikryjte a nechte kinout 30-45 minut. Vytřete plech olejem a vložte do něj těsto a jemně ho vymačkejte asi na 1 cm tloušťky. Na vrch těsta nalijte zbytek olivového oleje. Udělejte rukojetí vařečky do těsta důlky tak po 4 cm. Posypte rozmarýnem a parmezánem. Vložte do středu studené trouby a dolů dejte pánev s teplou vodou. Až se těsto zdvojnásobí po cca 20-25 minutách zapněte troubu na 190°C. Pečte 20-25 minut nebo dokud není na vrchu nazlátlý. Vyjměte z plechu a nechte chladnout na roštu. Podávejte teplé.

Komentáře a dotazy…