České koláče

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Z trochu mléka, cukru, mouky a droždí připravíme kvásek, který po vykynutí smícháme s moukou, žloutky, citronovou kůrou, rozpuštěným tukem, cukrem, solí a mlékem. Těsto vypracujeme tak, aby se nelepilo na stěny mísy a vařečku a necháme je kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 20 dílů. Každý díl vytvarujeme na okrouhlou placku s vyvýšeným okrajem, který potřeme ušlehaným vejcem. Tvarohovou náplň, makovou náplň a povidla rozdělíme na koláče, ozdobíme rozinkami a půlkami loupaných mandlí, uložíme na vymazaný plech, necháme asi 10 minut kynout a upečeme.

Komentáře a dotazy…