Červiš (zapečené maso s domácími těstovinami)

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Z vajec, osolené mouky a trochy vody vypracujeme velice tuhé těsto, nastrouháme jej na hrubém struhadle, rozprostřeme na vále a necháme proschnout. Maso nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu na rozehřátý olej, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme vegetou a dusíme skoro do měkka. Je-li třeba, podlijeme občas trochou vody. Nakonec však necháme tekutinu vysmahnout, přidáme máslo a proschlé nastrouhané těstoviny a opečeme spolu s masem. Pak všechno přesypeme do zapékací mísy a zalijeme zálivkou z vody, octa a nasekaného česneku. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 200 ˚C asi 1/2 hodiny. Všechna tekutina se musí vsáknout. Podáváme s kysanou smetanou.

Komentáře a dotazy…