Čendův závin s mletým masem

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Na vál odvážíme hladkou mouku, přidáme 2 lžíce oleje, 2 žloutky a 125 ml studené vody. Zpracujeme vláčné těsto a necháme je aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Na náplň nasekáme najemno feferonky (zbavené semen), nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibuli. Směs přidáme k masu, opepříme, osolíme, přidáme vejce a rukama uhněteme. Těsto rozválíme na pomoučené utěrce, na tenký plát, posypeme strouhankou a navrch navrstvíme masovou náplň. Závin srolujeme a přeneseme na plech (buď vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný). Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 220°C.

Komentáře a dotazy…