Čendovy španěláky

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Plátky masa naklepeme, nasolíme a opepříme, potřeme vrstvou hořčice. Na každý z plátků položíme půlku podélně rozkrojené okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu. Vše zabalíme do závitku, který svážeme nití nebo sepneme párátkem. Slaninu, která zbyla, vyškvaříme a osmahneme na ní cibuli. Závitky opečeme na cibulce ze všech stran, podlijeme vodou, přidáme koření a pod pokličkou dusíme doměkka. Po změknutí závitky vyjmeme, omáčku přecedíme, zahustíme moukou a ochutíme lžičkou hořčice. Na konec zjemníme omáčku smetanou a necháme přejít varem. Podáváme s houskovým knedlíkem, s těstovinami nebo rýží.

Komentáře a dotazy…