Celerová polévka bílá

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Pro kojence
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Z másla mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme oloupaný, jemně nastrouhaný celer, sůl a polévku povaříme asi 25 minut. Pak ji zakapeme citrónovou šťávou, přidáme špetku jemně nastrouhané citrónové kůry a sekanou zelenou petrželku. Před podáváním do polévky zakvedláme smetanu se žloutkem. Po přidání smetany a žloutku polévku již jen prohřejeme. Podáváme s kostičkami žemle osmažené na tuku.

Něco navíc:

Jako zajímavou obměnu zkuste při podávání polévku doplnit rozdrobeným sýrem s modrou plísní, jak vidíte na obrázku.

Komentáře a dotazy…