Candát po zámecku

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

V míse rozmícháme mléko s bílým vínem a vejcem. Po částech vmícháme hrubou mouku a trochu soli. Jablka nastrouháme na jemném struhadle a také je vmícháme do připraveného těstíčka, které by mělo být trochu hustší. Filety z candáta osolíme a obalíme je ze všech stran v těstíčku. Vložíme je do větší pánve s rozehřátým tukem a pozvolna je usmažíme z obou stran dozlatova. Rozdělíme je na talíře a každou porci ozdobíme několika plátky jablek, které jsme předem lehce podusili na troše másla (nebo ve zbylém výpeku z ryb). Podáváme s vařenými bramborami. Poznámka k receptu Candát je považován za noblesní rybu. Jeho maso patří mezi nejjemnější ze sladkovodních ryb, s minimem kostí, a také exotické, protože trochu připomíná jemné maso kraba. Nemáte-li candáta, použijte maso ze štiky, které je také velmi chutné a pevné.

Komentáře a dotazy…