Buchta maková z Povltaví

Autor receptu: Kris (76 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Jemně mletý mák rozvaříme v mléce. Čerstvé máslo třeme s cukrem, žloutky a vejci až zpění. Přidáme uvařený prochladlý mák, kvásek ze smetany, trošky cukru, droždí a mouky. Potom přidáváme mouku, a je-li potřeba ještě trochu mléka. Těsto vlijeme do dobře vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a necháme ještě 1 hodinu v teple kynout. Pak buchtu pečeme zvolna v předehřáté troubě. Upečenou buchtu necháme vychladnout, pocukrujeme a nakájíme na kostky

Komentáře a dotazy…