Bůček se skořicovými jablky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Kůži na očištěném bůčku nařezat do mřížky, maso nasolit a opepřit, dát do pekáčku, mírně podlít vodou a péct cca 180 minut na 160°C, průběžně přelévat výpekem. Do kastrůlku dát zavařeninu (nejlepší je z černého rybízu, ale může být i jiná pikantní) a vlít červené víno s drůbežím vývarem, nechat zvolna provářet, dokud se všechny ingredience nepropojí a omáčka nezhoustne, podle potřeby ještě dochutit. Z jablíček odstranit stopku a namísto ní vtlačit do každého půlku skořice. Hlavičku česnečku překrojit napůl a přidat k masu cca 1/2 hodiny před koncem pečení spolu s jablíčky a vše dopéct.

Komentáře a dotazy…