Brusinkový cider

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Do hrnce nalijte brusinkový džus a jablečný mošt. Koření vložte do uzavřeného sítka na čaj a spolu se skořicí přidejte do hrnce. Vařte 10 minut. Hned podávejte. Zajímavost: Cider (výslovnost sajdr) je jablečné víno vyráběné řízeným kvašením jablečného moštu. Nápoj je populární především v západní Evropě (Spojené království, Irsko, Francie, Španělsko), v Česku byl donedávna prakticky neznámý. Pravý jablečný cider je průzračný, zlatavý, jemně perlivý nápoj. Ve vůni i chuti jsou cítit čerstvá jablka. Vychlazený je velice osvěžující. "Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu zbavuje žízně, osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu."

Komentáře a dotazy…