Broskvový džem se skořicí a s rumem

Autor receptu: Hanina (107 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Veganské
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Broskve spaříme vařící vodou, necháme stát ve vodě cca 10 minut a pak zchladíme studenou vodou. Oloupeme slupku, vypeckujeme a nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme skořici a kyselinu citronovou. Vaříme 5 - 10 minut. Odstavíme a přidáme želírovací přípravek se 2 lžícemi cukru. Přivedeme znovu k varu a přidáme zbytek cukru (množství podle použitého druhu želírovacího přípravku - 1:1, 1:2, 1:3 ). Vaříme 5 minut. Necháme chvíli zchládnout a přidáme rum. Plníme do sklenic a na chvíli otočíme dnem vzhůru.

Komentáře a dotazy…