Broskve v čokoládě

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených
  1. Vejce ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec kakao.
  2. Těsto vlijeme do menšího plechu, vyloženého papírem na pečení a v troubě, vyhřáté na 180 stupňů pečeme asi 10-15 minut.
  3. Zatím si vyndáme broskve z nálevu a necháme je dobře okapat. Hotový piškot necháme vystydnout a pak z něj vykrájíme kolečka o stejném průměru, jako jsou půlky broskví. Kolečka jemně potřeme marmeládou.
  4. Šlehačku si ušleháme dotuha a naplníme s ní důlky v broskvích. Naplněné broskve přiložíme řeznou stranou na připravená kolečka.
  5. Čokoládovou polevu necháme rozehřát a dortíky polijeme. Nakonec dozdobíme barevným zdobením nebo posypeme kokosem. Necháme v chladu ztuhnout.
  6. Z odřezků můžeme udělat punčové kuličky: Všechny zbytky upečeného těsta rozdrobíme do mísy, přidáme kousek změklého másla, lžíci marmelády, rum a trochu moučkového cukru. Z této masy utvoříme kuličky a obalíme je v cukrovém máčku, kokosu nebo jen v hořkém kakau.

Komentáře a dotazy…