Brněnský sváteční řez

Autor receptu: And018 (13 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
25× přidáno do oblíbených

2x světlý korpus: 6 celých vajec 210g krystalového cukru 120g hladké mouky špetka kypřícího prášku do pečiva 3x tmavá roláda: 3 celá vejce 105g krystalového cukru 45g hladké mouky 15g kakaa (velice tmavého prosátého) špetka kypřícího prášku do pečiva Krém: 125g másla 125g hery 1 zchládlý smetanovo-vanilkový pudink uvařený se 3PL cukru krystal a 0,3l vody cca 3lžíce moučkového cukru Popis přípravy: 2x světlý korpus: Vejce vyšleháme v kameninové míse s cukrem do husté pěny. Poté vmícháme mouku s kypř. práškem. Vlijeme na plech (36x34cm) vyloženým pečícím papírem do rovna. Upečeme... Po upečení odložíme na desky a sloupneme pepír ještě za tepla a necháme zchládnout. 3x tmavý korpus na stáčení od středu do oválu: Vejce vyšleháme v kameninové míse s cukrem do husté pěny. Poté vmícháme mouku s kypř. práškem a kakaem. Vlijeme na plech (36x34cm) vyloženým pečícím papírem do rovna. Upečeme... Po upečení přendáme na desky a sloupneme papír, necháme zchladnout, všechny prolité rolády potřeme krémem a řežeme na 1cm tlusté pásky, jenž stáčíme od středu bílého korpusu Postup kompletace: 1. Plát pomažeme marmeládou a krémem 2. Rozkájíme si rolády na 1cm kolečka, jenž klademe na plát vedle sebe 3. Druhým promazaným plátem marmeládou přikryjeme a prolijeme. Necháme ztuhnout. 4. Rovnou nařežeme a teprve potom polijeme polevou, ihned zdobíme kvítečky a necháme ztuhnout v lednici.

Komentáře a dotazy…