Bramborovo-špenátová musaka

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kolečka. Špenát omyjeme, uřízneme a špenát nakrájíme a osmažíme na 40 g másla. Zapékací mísu vymažeme, naskládáme vrstvu brambor, posypeme ji nasekanou petrželkou, na ní dáme vrstvu nastrouhaného sýra a na to vrstvu špenátu. Každou vrstvu trošku osolíme a opepříme. Vrchní vrstva musejí být brambory. Zbytek másla rozehřejeme, přidáme vejce a mléko. Vše dobře smícháme a přelijeme tím musaku. Troubu si rozehřejeme na 180 ˚C a pečeme asi 40 minut, tj. dokud musaka pěkně nezhnědne. Podáváme se salátem.

Komentáře a dotazy…