Bramborové smaženky (Alu patra)

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Veganské
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Nejprve připravte nádivku, aby měla čas vychladnout, zatímco budete válet těsto. Brambory uvařte do měkka, potom je promyjte pod studenou vodou a oloupejte. Pomocí vidličky je v misce rozmačkejte se strouhaným kokosem a následujícími osmi přísadami, včetně 1 čl soli. Nechte vychladnout. Ve velké míse smíchejte mouku, kurkumu, zbývající sůl a kajenský pepř. Do mouky vmíchejte rozpuštěné máslo, potom za stálého míchání pomalu přidávejte vodu, dokud se nevytvoří pevné těsto. Těsto přeneste na vál a dobře ho propracujte, aby bylo měkké a pružné. Potom vál posypte moukou a celé těsto rozválejte do čtverce o síle asi 3 mm. Vychladlou bramborovou kaši rozprostřete rovnoměrně po povrchu těsta. Těsto potom srolujte do jednolitého pevného závinu a pomocí ostrého noze nakrájejte závin na plátky 1 cm silné. Plátky upravte, aby byly pěkně kulaté a smažte je na pánvi asi 3 až 5 minut, dokud se nezbarví do zlatohněda. Plátky můžete také rozložit na vymaštěný plech a upéct v troubě.

Komentáře a dotazy…