Bramborové pusinky s plněnými kapsičkami

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
39× přidáno do oblíbených

Kuřecí prsíčka omyjeme, vysušíme a rozřízneme každé tak, že vytvoří kapsu. Důkladně je potřeme solí a pepřem. Očištěné houby nakrájíme nadrobno, taktéž i cibuli, smícháme dohromady a orestujeme na dvou lžících másla. Když směs vychladne, přidáme drobně nakrájenou papriku a pažitku a řádně rozmícháme. Dochutíme kořením podle vlastní chutě, - nádivka by měla být docela pikantní. Poté kapsy naplníme nádivkou a sepneme párátky. Obalíme je v rozšlehaných vejcích, mouce a ve strouhance, do které jsme vmíchali rozdrcené kukuřičné plátky ( corn flakes ). Osmažíme je na pánvi v olivovém oleji na mírném plameni, aby se kapsičky dostatečně propekly. Nyní si připravíme přílohu k tomuto masíčku, - bramborové pusinky. Rozemeleme v mlýnku s větší šajbou uvařené brambory a v misce je smícháme s máslem, mlékem a se strouhaným sýrem. Hmotou naplníme cukrářský sáček. Plech potřeme olivovým olejem a vytlačujeme na něj bramborové pusinky. Poté plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 stupních Celsia tak dlouho, až jsou pusinky krásně zlatohnědé. Dáme je na talíř společně s masíčkem a obložíme zeleninou, případně salátem. Přeji dobrou chuť

Komentáře a dotazy…