Bramboráky po indicku

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Předehřejte troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Z brambor vymačkejte v utěrce co nejvíce tekutiny. Poté je vsypte do mísy. Kari minutku nasucho opražte na pánvi, úžasně se tím zvýrazní její vůně. Přidejte k bramborám a promíchejte. Ve velké mělké pánvi, která se dá vložit do trouby (nebo v pekáčku), rozpalte dvě lžíce oleje a rozestřete na něj bramborové těsto. Jakmile je placka zespoda opečená (po 4–5 minutách), obraťte ji. Nejlíp to jde, když ji sesunete na talíř a pak dáte znovu do pánve, samozřejmě neosmaženou stranou dolů. Naběračkou vytvořte v placce čtyři důlky a do každého vyklepněte vejce. Pánev vložte do horké trouby a zapékejte asi pět minut, aby byla vejce tak akorát. Podávejte okamžitě.

Komentáře a dotazy…