Zapékané brambory (Alu Gauranga)

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Brambory nakrájejte na tenké plátky. Dno vymaštěného kastrolu nebo pekáče pokryjte jednou třetinou bramborových plátků. Tuto vrstvu posypte jednou třetinou každého koření v tomto pořadí: asafoetida, sůl, pepř, koriandr čerstvý, koriandr mletý. Pokryjte třetinou droleného sýra a třetinou smetany. Posázejte jednou třetinou másla. Všechno pokryjte druhou vrstvou nakrájených brambor a ostatními přísadami ve stejném pořadí jako u první vrstvy. Utvořte třetí vrstvu se zbytkem brambor a postup opakujte. Nakonec povrch posypte slabou vrstvou sušeného mléka. Kastrol přikryjte aluminiovou fólií, kterou okolo okrajů řádně utěsněte a pečte přibližně 45 minut při teplotě 200 C. Deset minut před koncem pečení obal odstraňte, aby povrch mohl zhnědnout.

Komentáře a dotazy…