Bramboračka

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Zelený přebraný hrách opereme a namočíme do studené vody s bicarbonátem na několik hodin. Na hrách přilijeme čistou, studenou, změkčenou vodu, hrách přiklopíme poklicí a hrnek také poklicí přiklopíme a zvolna jej uvaříme do měkká. Hrách vaříme vodou jen zatopený. Mezi vařením se hrachem nemíchá, jen v hrnku natřásá. Voda se přidává horká, změkčená. Uvařený hrách prolisujeme, zředíme zeleninovou polévkou, načež polévku zahustíme řídkou, žlutou jíškou, přidáme sůl, majoránku a polévku dobře povaříme. Před podáváním ji okořeníme tluč. zázvorem, pepřem, utřeným česnekem, zel. petrželí a podáváme k ní na nudličky nakrájenou, na másle usmaženou housku. Takto se připravuje též polévka ze žlutého loup. hrachu a čočky jen s tím rozdílem, že žlutý loup. hrách neb čočku namočíme jen na 2 hodiny před vařením do změkčené studené vody.

Komentáře a dotazy…