Boží milosti (z kuchařky z roku 1932)

Autor receptu: MsGracia (61 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Na vál se proseje mouka, do ní se rozkrájí máso, přidají se: cukr, žloutky, víno, sůl, kůra, a podle potřeby mléko nebo smetana. Těsto, měkčí než nudle, se dobře prohněte, rozválí na stéblo silně na pomoučeném váe, vykrajují se čtverečky, uprostřed as třikráte se naříznou a propletou. Smaží se v ropáleném másle do růžova po obou stranách. Srovnané na míse se posypou vanilkovým cukrem a k nim se podává ovocná šťáva.

Komentáře a dotazy…