Borůvková zmrzlina

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

ZÁKLAD : 100ml smetany na šlehání, 300g měkkého tvarohu, 150g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 100g borůvek - BORŮVKOVÁ OMÁČKA: 400g borůvek, 50ml vody, 100g cukru krupice, 1 lžíce vanilkového pudinku, 100ml smetany na šlehání - DOKONČENÍ: 200g směsi lesního ovoce (borůvky,ostružiny, jahody, maliny), 250ml smetany na šlehání, oplatky na ozdobu Smetanu vyšleháme do polotuha. Tvaroh rozmačkáme s cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme borůvky a šlehačku. Připravenou směs přendáme do misky a uložíme do mrazničky zmrznout. Na omáčku rozmixujeme polovinu borůvek s cukrem. Můžeme mixovat dohladka nebo nechat menší kousíčky. Vlijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Pak přilijeme vodu rozmíchanou s pudinkovým práškem a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Na závěr přidáme smetanu a zbylé borůvky, omáčku necháme vychladout. Smetanu na zdobení vyšleháme dotuha,opláchnuté a okapané lesní ovoce podle potřeby pokrájíme na menší kousky. Ztuhlou zmrzlinu vyklopíme z misky a nakrájíme na kostky. Na dna pohárů nalijeme borůvkovou omáčku a položíme po kopečku šlehačky. Na šlehačku střídavě vrstvíme zmrzlinu a lesní ovoce. Poháry dozdobíme oplatkou.

Komentáře a dotazy…