Bezé s jahodovou pěnou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

BEZÉ: 5 bílků, 200g moučkového cukru, 50g vanilkového cukru - PĚNA: 125ml smetany na šlehání, 1/2 sáčku ztužovače šlehačky, 1 lžíce moučkového cukru, 50g jahod - OZDOBA: lístečky máty a čerstvé jahody. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka do něj po částech vmícháme moučkový a vanilkový cukr, nádobu se sněhem postavíme do horké vodní lázně a směs šleháme tak dlouho, dokud nezhoustne. Když sníh zhoustne, nádobu vyjmeme z lázně a vzniklou bílkovou hmotu šleháme tak dlouho, dokud úplně nevychladne. Sněhem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme menší věnečky a sušíme je asi 3 hodiny při teplotě 110° - sušení kontrolujeme, aby se věnečky nespálily. Smetanu důkladně promícháme se ztužovačem,cukrem a propasírovanými jahodami, pak ji vyšleháme dotuha. Bílkové věnečky zdobíme kousky čerstvých jahod, jahodovou šlehačkou a lístečky máty.

Komentáře a dotazy…