Bažant s domácím bramborovým knedlíkem

Autor receptu: Penelope (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Bažanta naporcujeme, osolíme, přidáme kmín, bazalku, majoránku a poklademe na něj plátky anglické slaniny. Obložíme ho celerem, petrželí a podlijeme vývarem. Bažanta vložíme do trouby a pečeme doměkka (během pečení musíme bažanta neustále podlévat). Než se bažant upečeme připravíme si domácí bramborový knedlík. Uvařené brambory nastrouháme a smícháme s vejcem, hrubou moukou, polohrubou moukou a škrobem. Ze vzniklého těsta vytvoříme válečky, které vkládáme do vařící vody a asi 20 minut vaříme. Podáváme se zelím.

Komentáře a dotazy…