Baklava

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
33× přidáno do oblíbených

Z mouky, vajec, soli a vlažné vody vypracujeme tužší těsto, rozdělíme jej na 30 dílů, přikryjeme a necháme 20 minut odpočinout.Pak všechny bochánky rozválíme a vytáhneme na velikost pekáče, v němž budeme baklavu péct. Jednotlivé pláty by měly být skoro průsvitné. Pekáč vymažeme máslem a zbytek másla rozehřejeme. Každý plát těsta pokropíme horkým máslem a skládáme jeden plát na druhý. Každý druhý posypeme umletými ořechy a mandlemi. Navrch přijde jeden plát těsta. Poté (za syrova) baklavu rozkrájíme horkým nožem na kosočtverce nebo na čtverce a ty pak úhlopříčně rozpůlíme na trojúhelníky. Každý kousek stejnoměrně zalijeme horkým máslem a dáme baklavu péci do předehřáté trouby na 200 ˚C a upečeme ji do zlata. Mezitím si svaříme sirup z vody, cukru, vanilkového cukru a citrónové šťávy, a když baklava trochu vychladne, zalijeme ji horkým sirupem, přikryjeme a necháme vsáknout všechen sirup. Pak teprve studenou podáváme.

Komentáře a dotazy…