Babiččiny koláče

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Z droždí, krupicového cukru, trochy polohrubé mouky a vlažného mléka připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku a přidáme sůl, cukr, tuk, , žloutek, vejce a zbývající mléko. Přilijeme kvásek a vypsacujeme hladké těsto. Necháme ho na teplém místě vykynout. Potom z něj lžící vykrajujeme kousky a na pomoučeném vále tvoříme kolečka. Naplníme je tvarohovou nádivkou (tvaroh utřeme se solí, krupicovým i vanilkovým cukrem, pudinkovým práškem a citronovou kůrou) a ozdobíme povidly. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a nádivku posypeme drobenkou (hrubou mouku, vanilkový a moučkový cukr uhněteme s rozpuštěným máslem). Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180°C.

Komentáře a dotazy…