Africký hummus

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Cizrnu namočíme přes noc do studené vody a necháme ji nabobtnmat. (Nezapomeneme na to, že množství vody by mělo být alespoň dvojnásobné.) pak cizrnu slijeme, zalijeme 6 dfl vody, přidáme drcené stroužky česneku a budeme vařit minimálně 2 hodiny (i déle), dokud cizrna nezměkne. Zcedíme ji, a vývar z cizrny si necháme stranou. Trochuý cizrny si necháme na ozdobení. Zbytek cizrny nasypeme do mixéru, přidáme citronovou šťávu, olivový olej a vývar z cizrny. Všechno rozmixujeme na kaši. Přidáme tahini a mixujeme, dokud nevznikne hladká kaše. Tu ochutíme solí a cayenským pepřem. Hotový hummus dáme do misek. Každou půorci pokapeme olivovým olejem a ozdobíme petrželkou, cayenským pepřem a zbývající cizrnou.

Komentáře a dotazy…