Staňte se našimi fanoušky na:

zvěřinový vývar s nudlemi a masem

Autor receptu: EvaV (76 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

do studené vody vložíme maso a kosti, očištěnou a nakrájenou zeleninu, sůl, nové koření a pod pokličkou zvolna vaříme alespoň 2 hodiny (nesmí vařit, jen probublávat). Sbíráme šlem, aby byla polévka čirá. Uvařenou polévku zcedíme, maso nakrájíme, kosti obereme , maso rovněž pokrájíme a vrátíme do polévky. Mrkev nakrájíme na úhledné proužky a dáme také zpět do polévky, ostatní zeleninu nepoužijeme . Můžeme si připravit i domácí nudle: do kopečku hrubé mouky přidáme vejce a mírně osolíme. Uhněteme rukama těsto, které musí být docela husté (proto neuvádím množství). Vyválíme tenkou placku a necháme 10 minut schnout, obrátíme a necháme dalších 10 minut schnout. Nakrájíme na tenké plátky a vaříme ve vroucí vodě se solí a trochou oleje,aby se nelepily k sobě. Vaříme do měkka. Polévku ozdobíme nudlemi a petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!