Staňte se našimi fanoušky na:

Zmrzlina z bílé čokolády

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozmrazené maliny i se šťávou propasírujeme hustým sítkem do hrnce, přidáme med a citronovou šťávu. Ve sklence rozmícháme kukuřičný škrob se lžící vody a přilijeme k malinám. Promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Při mírné teplotě vaříme asi 2 minuty, necháme úplně vychladnout. V hrnci smícháme mléko s 250 ml smetany a přivedeme k varu. V hlubší nádobě šleháme žloutky a cukr tak dlouho, dokud se neudělá hustý krém. Postupně přidáváme ke krému horké mléko a nalijeme do hrnce. Vaříme za stálého míchání, až vaječný krém ulpívá na vařečce. Pak odstavíme a přidáme na kousky pokrájenou bílou čokoládu a krém vyšleháme dohladka. Zbývající smetanu vlijeme do mísy, opatrně do ní vmícháme ještě teplý krém a vanilkovou tresť. Necháme vychladnout, krém přelijeme do plastové misky, překryjeme fólií a dáme na 4-5 hodin do mrazničky (nejlépe přes noc). Zmrzlinu před podáváním necháme asi 10 minut při pokojové teplotě rozmrznout a tvořítkem uděláme kopečky, rozdělíme do pohárů, ozdobíme vychlazenou malinovou omáčkou a můžeme přidat i trubičky a mátu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |1. ledna 2014
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!