Staňte se našimi fanoušky na:

Žloutkové cukroví

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
59× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky, vejce a cukr šleháme, dokud hmota nezesvětlí a nenabude (asi 5 minut). Formičky vymažeme sádlem a lžičkou do něj nalijeme těsto - plníme asi do poloviny, protože těsto vyskočí. Plech vložíme do vyhřáté trouby na 150°C. Asi po 10 minutách nám těsto vyskočí, ztlumíme teplotu na 60°C a dosušíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Martinka |3. února 2014
1+,krása :-) Odpovědět
šanela |19. prosince 2013
zajímavé....a vypadá to fantasticky :-) Odpovědět
jana.h |18. prosince 2013
zkoušela jsem to a polovina mně nešla vyklepnout ten žloutek se jakoby srazil a zůstal dolů poradíte mi co s tím a jestli jsem měla dobrou teplotu 150 Odpovědět
Pavluška |17. prosince 2013
Také dělávám když jsou navíc žloutky, jen ze žloutků a cukru ale vykrajuji a říkame tomu cukroví HOPSASA, dobré je pocákane nebo namočené zespoda do hořké čoklády, krásně vyskočí, má jednu chybu je příliš sladké :o) Odpovědět
jana.remkova.7 |17. prosince 2013
Nádhera, moc se mi líbí, jenže já už mám napečeno!! Odpovědět
jana.h |14. prosince 2013
zkusila sem jsou super Odpovědět
Monique |13. prosince 2013
zítra zkusím Odpovědět
kojaníček |11. prosince 2013
to je skvělý nápad, mám moc ráda rakvičky, ale nemám na ně formičky Odpovědět
janatka |9. prosince 2013
Dávám jen žloutky,cukr a přidám pár kapek citrón.šťávy.Super!!!Rozplívá se na jazyku. Odpovědět
daja55 |8. prosince 2013
tak to zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!