Staňte se našimi fanoušky na:

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1-2 hlávkové saláty, 300g rajčat, 300g sterilovaných fazolek,1-2 svazky ředkviček, 500g salátových okurek. Dobře omyté listy hlávkového salátu zbavíme zbytku vody a rozložíme je na okraji velké mísy. Rajčata pokrájíme na plátky, ředkvičky a okurky na kolečka, fazolky necháme okapat a vše urovnáme na mísu. Zeleninu můžeme zálivkou pokropit, nebo můžeme zálivku podávat zvlášť. Zálivka: 50g hořčice, 5cl octa, 1/2 dl oleje, mletý pepř, sůl Hořčici rozmícháme s octem v hladkou směs, po kapkách vešleháváme olej a šleháme dále, až je zálivka hladká. Dochutíme ji solí a pepřem (suroviny můžeme i rozšlehat v mixéru).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |23. ledna 2013
zálivka je super Odpovědět
vranceska|1. června 2013
zálivka je božská :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!