Staňte se našimi fanoušky na:

Zeleninové lečo s chilli tofu

Autor receptu: skvarek000 (26 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Den předem si namočíme do vody cizrnu, kterou následně druhý den asi hodinu a půl vaříme. Kdo nemá čas, může si koupit cizrnu v plechovce. Na oleji osmahneme cibuli, když zesklovatí, přidáme nakrájené tofu. Na mírném plameni smažíme a asi po pěti minutách přidáme nakrájenou cuketu a papriku, podlijeme menším množstvím vody. Asi 20 minut pod poklicí dusíme. Mezitím si rozmixujeme ponorným mixérem uvařenou cizrnu (nebo slitou cizrnu z plechovky). Vzniklou kaši vmícháme do zeleniny s tofu a navíc ještě přidáme pokrájená rajčata. Toto celé dusíme ještě zhruba dalších 15 minut, ochutíme rozetřeným česnekem, solí a pepřem a můžeme podávat. Cizrnu přidávám kvůli nutričním hodnotám, aby pokrm více zasytil.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!