Staňte se našimi fanoušky na:

Zeleninová směs z dýně, panýru a těstovin (sabjí)

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky o velikosti 3 x 3 cm. Připravíme si panýr a dáme ho vylisovat (postup na výrobu panýru najdete v předchozích receptech). V hrnci připravíme čóns – do zahřátého oleje nebo ghí nasypeme koření v tomto pořadí: asafoetida, řecké seno, kurkuma, zázvor – a smažíme tak, abychom koření nespálili. Přidáme nakrájenou dýni a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Mezitím nakrájíme vylisovaný panýr na kostky a osmažíme ho dozlatova v oleji, necháme okapat. K dýni přidáme těstoviny a podle potřeby podlijeme horkou vodou (množství záleží na druhu dýně, kolik pustí tekutiny). Přivedeme do varu a vaříme, dokud není zelenina hotová. Nakonec přidáme osmažený panýr a jemně posypeme bazalkou. Osolíme podle potřeby.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miuka |13. května 2013
to bude trvat, než uvařím všechny vaše recepty. v Govindě mi to naservírujou až pod nos a teď abych se snažila sama :-D Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!