Staňte se našimi fanoušky na:

Zeleninová s křupavou slaninou

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory a zeleninu důladně omyjeme a očistíme. Zeleninu nakrájíme na centimetrové kostičky, brambory předvaříme ve větším množství osolené vody s bobkovým listem. Zeleninu orestujeme na olivovém oleji, přidáme ji do částečně uvařených brambor a vše dovaříme doměkka. Slaninu rozložíme na pečící papír a dáme ji vypéct dokřupava do trouby vyhřáté na 160°C asi na 10 minut. Vyndáme ji z trouby a rozložíme na papírovou utěrku, abychom ji zbavili přebytečného tuku. Polévku dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme tymiánem a podáváme s chlebem a doplněnou plátkem křupavé slaniny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!