Staňte se našimi fanoušky na:

Zeleninová polévka s krupicovými nočky

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem a rozkrájeným květákem osmahneme na másle mírně dozlatova. Zalejeme vodou, osolíme, jemně opepříme a vaříme, až je zelenina měkká, asi 20 minut. Mezitím si připravíme těstíčko na nočky. Do sklenice vyklepneme vejce, přidáme krupici, sádlo a trošku osolíme. Vidličkou řádně promícháme. Až je zelenina měkká, položíme na kastrolek ploché hrubší struhadlo a těstíčko přes něj protlačíme do polévky. Krátce povaříme, odstavíme a nasypeme posekanou zelenou petrželku. Tipy: - polévku můžeme dochutit i Vegetou - množství zeleniny je pouze orientační, každý si dá podle chuti více či méně - těstíčko by mělo být trochu hustější, aby se tvořily malé nočky...z řídkého se neudělají a hned se rozvaří - místo nočků můžete udělat malou lžičkou knedlíčky - místo petrželky lze dát posekaný libeček

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Márč |17. dubna 2013
Tak to vůbec nemám tušení, ale ty fotky jsem viděla u více receptů. Doufám, že časem je bude moct autor receptu vymazat. Jsou příšerné. Odpovědět
Konato |17. dubna 2013
Kdo Vám tam k tomu dobrému receptu přidává ta hrozné fotky. Někdo hamtá pouze body. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!