Staňte se našimi fanoušky na:

Zelenina v protlaku

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(3 hlasy)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cuketu oloupeme a nastrouháme na struhadle s většími oky, šťávu vymačkáme. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Papriku očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Rajčata spaříme, slupku odstraníme a nakrájíme na malé kousky. Vše smícháme dohromady, dáme do hrnce, přidáme sádlo, rovnou lžičku soli a protlak. Hrnec vložíme do předehřáté trouby na 200°C na spodní mřížku a dusíme 15 minut. Pak vypneme horní ohřev a dusíme jen na spodním ohřevu doměkka a až se voda skoro vypaří. Podle chuti přisolíme a během dušení několikrát promícháme. Dáme do sklenic a sterilujeme 25 minut od bodu varu. Používáme pod maso nebo obsah sklenice dáme na pánev, ohřejeme, přidáme vejce, podle chuti sůl, pepř a usmažíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |18. září 2014
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!