Staňte se našimi fanoušky na:

Závitky z bažantích prsíček a stehna v jednom hrnci

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(5 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Prsa rozkrajíme na polovinu tak, aby jsme je na druhé straně neprořezali a vznikl 1 plátek. Lehce naklepeme z obou dvou stran a z vnitřní strany potřeme prolisovaným česnekem. Poklademe plátky slaniny, dáme trochu pepře, posypeme drobně nakrájeným pórkem, stočíme do závitku a převážeme nití nebo sepneme párátkem. Ze stehen stáhneme kůži a uděláme několik hlubokých zářezů do masa. Zářezy vytřeme česnekem a nacpeme do nich kousek anglické. Závitky, stehna a kousky masa osolíme, posypeme kořením Divočina a na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme. Maso dáme do hrnce a na výpeku orestujeme drobně nakrájený kousek pórku, který přidáme k masu i s výpekem. Zalejeme vodou, přidáme jalovec, zbytek pepře, malou snítečku tymiánu. podle chuti dosolíme a dusíme doměkka. Já jsem dusila v tlakovém hrnci. Maso ze štávy vybereme a ze závitků sundáme niti. Do šťávy pro zjemnění přidáme smetanu (nemusíme dávat)a šťávu zahustíme škrobem (moukou) rozmíchaným v trošce vody a krátce povaříme. Podle chuti dosolíme a dokořeníme a maso vložíme zpět do omáčky. Příloha: brambor

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

olma |15. června 2013
super 1* Odpovědět
slava |18. března 2013
dobrota Odpovědět
FOTOrecepty |19. února 2013
Vyzkoušíme. Odpovědět
zuzi |19. února 2013
to bude dobrota Odpovědět
ehm |6. ledna 2013
vyzkousim Odpovědět
ehm |6. ledna 2013
zadny recept se nepokazi,kdyz se prida cibule Odpovědět
Šmudla|6. ledna 2013
mnˇáááám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!