Staňte se našimi fanoušky na:

Závin z mletého masa dvou druhů

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Připravíme si dvě mísy, protože každé maso budeme připravovat zvlášť. Do každé mísy přidáme stejné množství nastrouhané cibule, namočené pečivo v mléce, klepneme 1 vajíčko, okořeníme a doupravíme konzistenci strouhankou. 2 vejce uvaříme natvrdo. Ustřihneme plát alobalu, postříkáme olejem ve spreji či lehce potřeme sádlem a rovnoměrně rozetřeme upravené hovězí maso. Na něj navršíme vepřové maso, posypeme nasekaným uzeným masem, rozsekanými na tvrdo uvařenými vajíčky a zatočíme jako závin. Upravíme tvar, alobal sundáme a dáme péci na plech do trouby, roztopené asi na 200°C. Pečeme zpočátku asi 30 minut, pak přidáme horkovzduch, aby měl kůrčičku. Roláda se dá jíst teplá jako oběd, i studená, s hořčicí a chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dessyna |30. března 2013
Zajímavé.. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!