Staňte se našimi fanoušky na:

Závin s hruškami a Goji

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Z ustrouhaných hrušek slijeme šťávu, aby tam nezůstala žádná. Přidáme rozinky, Goji, citronovou šťávu. Na pánvi rozpustíme 5 dkg másla a přidáme strouhanku, orestujeme do žluto- zlata. těsto překrojíme na půl. Jednu polovinu dáme stranou. Druhou podsypeme moukou a rozválíme. Na těsto rozprostřeme strouhanku i s máslem, ne až do krajů, prostředkem položíme pruh nastrouhaných hrušek,lehce posypeme třtinovým cukrem a skořicí, vlašskými ořechy, pokud je máte a poklademe kousky zbylého másla. Přehodíme okraje těsta přes prostředek (viz obrázek), upravíme konce a pečeme na pečícím papíru v předehřáté troubě na 180°C, dokud povrch nezezlátne. Druhou polovinu těsta použijeme na slaný závin. Recept následuje příště.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!