Staňte se našimi fanoušky na:

Zavařený mramorový zákusek

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
31× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ano, čtete správně : "zavařený " - a doslovně to tak myslím.Tento fakt geniální nápad jsem poznala u svých rakouských přátel, kteří mi tento zákusek nabídli. Protože mi zachutnal, vyzkoušela jsem jej doma upéct a teď jsem Vám recept na jeho přípravu s radostí napsala. Mramorový zákusek ve sklenici je ideální pro menší děti nebo pro starší děti na internát. Můžeme jej dát blízkému, který miluje domácí zákusky a odjede na delší cestu, anebo starším lidem, kteří už si jej neupečou, i když mramorovou bábovku milují. Někdy se hodí i nám, když nás honí - mlsná- a jako naschvál doma nic není...Konečně - je vhodný i pro nečekanou návštěvu, kterou tím potěšíme a jistě mile překvapíme.... Ingredience 380 g mouka hladká 280 g prosátý cukr moučka 300 g máslo 5 kusů vajíčka 1 prášek do pečiva (PDP) 1 cukr vanilkový 6 lžic mléko vlažné 2 lžíce kvalitní prášek kakaový 1 pomeranč 5 lžic strouhanka na vysypání láhve 5 lžic kokosová moučka na vysypání láhve Postup přípravy receptu V prvé řadě si připravíme zavařovací láhve. Doporučuji jedině nahoře rovné láhve, aby koláček v čas potřeby mohl snadno vyklouznout. Tato dávka surovin je na 4 půl litrové láhve, ale protože jsem měla nyní doma rovné pouze 7dcl láhve, tak jsem těsto dala do nich. /Viz foto./ Dělám dvě dávky, u druhé dávky vysypuji láhve namísto strouhankou kokosem. Bábovka s ním chutná výborně. Takže pokračuji. Láhve vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a kokosem. Do misky dáme cukr a máslo a utřeme je do pěny. Potom postupně přidáváme jednou vejce, jednou mouku smíchanou s PDP a nakonec ještě první 3 lžíce mléka. Těsto si nyní rozdělíme na polovinu do dvou misek. Do jedné přidáme kakao smíchané s mlékem a do druhé misky strouhanou pomerančovou kůru z 1/3 a šťávu z jednoho pomeranče, má to perfektní chuť :-). - ale každý si může dát do světlého těsta to, co chce, je to na Vás … Těsto dobře promícháme a lžící dáváme do připravených lahví, - jednou jedno, jednou druhé a tak střídavě, dokud máme co. Láhve, do kterých těsto plníme, musí být naplněny asi jen do poloviny, neboť těsto ještě nakyne a abychom pak láhve mohli po upečení lehce zavřít. Naplněné láhve poklademe na pekáč. Dáme péct do trouby, kterou jsme předem rozehřáli na 180 C. Pečeme 35-40 minut podle typu trouby. Po upečení láhve vyjmeme z trouby a rychle ještě na horké pořádně našroubujeme víčka. Předtím musíme stav upečeného těsta zkontrolovat jehlicí. Když je dobře upečeno, dáme sklenice se zákuskem na nějaké volné místo a zakryjeme dekou do druhého dne. Takto zavařený mramorový zákusek nám vydrží až 5-6 měsíců v láhvi jako čerstvý, - vlastně měl by vydržet, (kdybychom jej nesnědli)! ! ! Když přijde čas na jejich konzumaci, zákusek ze sklenice vyberete tak, že ji otočíte, poklepete na ni , ať se tam dostane trochu vzduchu a je venku. Ať vám recept dobře slouží. Přeji dobrou chut :-))) Poznámka : Dejte pozor na svoji postavu při případném nočním "vyžírání". :-))) Všimněte si prosím na přiložených fotkách, jak vypadají sklenice, ve kterých budeme zákusek péct.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Monique |16. prosince 2013
zajímavé Odpovědět
lubela |30. září 2013
zajímavý nápad, vyzkouším Odpovědět
Hanina |30. září 2013
1******************************************************************************************************************************************************************************************************************* Odpovědět
tepito |13. srpna 2013
zajímavý nápad Odpovědět
i |13. srpna 2013
dobrý tip Odpovědět
vilemina |11. srpna 2013
Nejen Janovi: stačí zadat do Googlu "kuchen im glas rezepte", je jich mraky :) Odpovědět
evahu |1. srpna 2013
zajímavé Odpovědět
renda9 |31. července 2013
zajímavý recept Odpovědět
Lenny |23. července 2013
výborný nápad,jistě vyzkouším Odpovědět
Jan |19. července 2013
Vilemino, vím, že jste moudrá žena. Vy víte všechno, jinak byste nemohla kuchtickému plébsu na svých webovkách radit. Já ten zákusek v Německu jedl také, ale nikdy jsem jej nepekl. Nebyl u mne problém ve sklenicích, ale prostě se mi nechtělo. Německou kuchařskou webovku neznám, jestli mi ji můžete napsat, děkuji. Proto Arabelu obdivuji, že se novot nebojí... Mějte se hezky. :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!