Staňte se našimi fanoušky na:

Zavařené houby

Autor receptu: zimolka (250 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Houby očistíme, zbavíme červivých částí a podle potřeby nakrájíme na kousky velké 2-3 cm, menší necháme celé. Nejprve je předvaříme 5 minut v osolené vodě (na 1 litr vody dáme 20 g soli). Připravíme si sladkokyselý nálev a to tak, že cukr (70 g) se solí (25 g) smícháme s 850 ml vody a 300 ml octa, přivedeme ho k varu a ihned odstavíme. Předvařené houby vložíme do sklenic, zalijeme vychladlým nálevem, uzavřeme a sterilujeme 25-30 minut při teplotě vody 100 °C. Houby necháme nejméně 3-4 týdny uležet v chladnu a temnu!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |23. července 2014
**** Odpovědět
Lucinka |7. července 2013
Vyzkouším :) Odpovědět
oliv |6. července 2013
zkusím Odpovědět
ladka.berenreiterova |25. června 2013
1* Odpovědět
marie.lajtkepova|23. června 2013
miluju houby Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!