Staňte se našimi fanoušky na:

Zapékaná ryba s tymiánem

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Uvaříme je v osolené vodě. Poté je rozšťoucháme.
  2. Hrášek chvíli povaříme, aby rozmrznul a poté ho rozmixujeme.
  3. Smícháme brambory, hrášek, máslo a citronovou kůru. Osolíme, opepříme.
  4. Na náplň: Mrkev, pórek i celer nakrájíme nadrobno a osmažíme na olivovém oleji. Na konci přidáme i česnek nasekaný najemno. Necháme vychladnout.
  5. Z másla a mouky připravíme hladkou jíšku, do které postupně přiléváme teplé mléko a chvíli povaříme (asi tak 2 minuty). Odstavíme z plotny, přidáme hořčici, sůl, pepř, tymián a citronovou šťávu.
  6. Ryby nakrájíme na větší kostky a dáme do pekáče spolu s krevetami. Zasypeme náplní a zalijeme omáčkou. Nahoru rozprostřeme bramborové pyré a pečeme 35 minut na 200 °C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |4. března 2016
super Odpovědět
sonizna |18. května 2015
Vypadá pěkně Odpovědět
objev |13. května 2015
velmi zajímavý rybí mix, doporučuji! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!