Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečený pórek se strouhankou

Autor receptu: VELKAKOKI (562 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 150 g ementál
  • 60 g máslo
  • 100 g strouhanka
  • 6 ks pórek

Pracovní postup:

Pórek očistíme, nařežeme podle velikosti kastrolu a svážeme nití, aby se během vaření nerozpadl. Vaříme v osolené vodě do měkka, necháme okapat a dáme do máslem vymazané zapékací misky. Vrstva pórku v misce má být aspoń 3cm. Strouhanku osmažíme na 2/3 másla a pórek v misce posypeme. Na jemném struhadle nastrouháme ementál, dáme na strouhanku v misce a přidáme zbytky másla. Zprudka zapečeme v troubě do zlatova. Podáváme s bílým chlebem jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

joko |9. ledna 2014
ukladam Odpovědět
LadyAnn |22. května 2013
hm, to zní velice zajímavě :-)) Odpovědět
miuka |21. května 2013
hm a možná by to šlo i s brokolicí. nebo ne? Odpovědět
Michi |17. května 2013
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!