Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečené vepřové maso

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřové řízky naklepeme, po krajích nařízneme a osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Lehce posypeme moukou a zprudka osmažíme na oleji. Já občas přidávám koření "vepřová pečeně", ale není nutné. Maso vyjmeme, výpek trochu podlejeme vodou a provaříme. Pak do něj jen na malou chvilku vsypeme na větší kusy nakrájenou cuketu a cibuli. Maso naskládáme do zapékací mísy, na něj navrstvíme cibuli s cuketou a omáčkou, kterou zalijeme šlehačkou nebo smetanou na vaření, hustě posypeme sýrem a můžeme nakrájet cherry rajčátka. Podle chuti posypeme bylinkami. Já měla jen směs zmražených, ale i tak posloužily. Zapékáme asi 25 minut. Podáváme s bramborem, těstovinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

marie.huttlova|31. května 2013
hmm, mňam :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!