Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečené rybí maso

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme. Poté brambory rozmačkáme a vmícháme do nich asi 55g másla. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Troubu předehřejeme na 200°C. Filety tresky vložíme kůží dolů do velké pánve. Přelijeme mlékem a dusíme na středním ohni asi 10 minut, dokud rybí maso nezíská matný vzhled. Mléko slijeme a uschováme. Filety pak vyjmeme z pánve a zbavíme kůže. Vidličkou je rozebereme na větší kousky a vykostíme. Zbývající máslo rozehřejeme ve větším kastrolu. Přidáme mouku a za stálého míchání smažíme asi 2 minuty. Odstavíme a postupně přiléváme mléko z ryb. Stále mícháme, aby se neutvořily žmolky. Kastrol vrátíme zpět na oheň a omáčku vaříme asi 5-7 minut, dokud nezhoustne. Poté ji odstavíme a opatrně vmícháme rybí maso, vejce a petržel. Osolíme a opepříme a vlijeme do velké ohnivzdorné mísy. Poklademe rozmačkanými brambory a pečeme asi 30 minut dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

freya |17. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!