Staňte se našimi fanoušky na:

Žampionový koláč

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • 4 vejce
  • rajče
  • špetka pepře (bílého)
  • špetka tymiánu
  • 200 g polohrubé mouky
  • 500 g žampionů
  • 100 g másla
  • 150 g zakysané smetany
  • 150 g sýra niva
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce strouhanky
  • 100 ml mléka

Pracovní postup:

Z mouky, tuku, 1/2 lžičky soli a asi 5 lžic studené vody připravíme hladké těsto. Necháme je asi hodinu odpočinout. Mezitím očistíme žampiony. Nakrájíme je na plátky a podusíme na oleji. Sýr rozkrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Smetanu ušleháme s mlékem, vejci, špetkou soli, pepřem a tymiánem. Těsto rozválíme na placku. Kulatou dortovou formu vymažeme lehce tukem a vyložíme těstem. Nezapomeneme vytvarovat vyšší okraj. Dno několikrát propíchneme vidličkou. Těsto posypeme strouhankou a poklademe dušenými žampiony. Zalijeme smetanovým přelivem a v předehřáté troubě pečeme dokud se nevytvoří kůrka. Ještě teplý koláč nakrájíme na dílky. Ozdobíme kousky rajčete a hned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sari |13. května 2014
1++++ Odpovědět
Penelope |15. ledna 2014
Super Odpovědět
Michele |4. září 2013
uloženo Odpovědět
Lucinka |13. srpna 2013
Ukládám :) Odpovědět
freya |3. května 2013
vyzkouším Odpovědět
dajul |11. února 2013
taky zkusím Odpovědět
betka |4. února 2013
vyzkouším Odpovědět
katy9 |2. února 2013
vyzkouším Odpovědět
trnecek |1. února 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!