Staňte se našimi fanoušky na:

Základ na krém

Autor receptu: stanicka007 (23 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pouze smícháme. Vlijeme do sítka vystlaného plenou nebo utěrkou, svážeme do ranečku, necháme nad nádobou v chladu vykapat 24 h. Po uplynutí doby máme syrovátku a základ na krém. Doporučuji propasírovat přes sítko a pak teprve šlehat - vyzkoušeno - je to lepší než pouhé šlehání, krém je jemnější. Tento základ je lehčí než tvaroh a určitě méně tučný než šlehačka - je výborný na nepečené piškotové dorty, s tím, že na toto vzniklé množství přišlehám polovinu kelímku již vyšlehané smetany. Cukr dle chuti. Zkoušela jsem přidat i tvaroh, kakao s oříšky v různých kombinacích, fantazii se meze nekladou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vlastik |9. prosince 2013
Super, 1* Odpovědět
Vlastik |9. prosince 2013
Super, 1* Odpovědět
lidusak |20. listopadu 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!